Chattspel och chattvärdar

Vad gör man under tiden bingospelet håller på? Om man sitter i en bingohall så kan man småprata lite med någon av de andra deltagarna. Man får dock inte störa de andra spelarna. Om man spelar på nätet så har man ju alltid en chatt som man kan kommunicera med. Många lär känna andra spelare på bingosajter och därför är chatten väldigt viktig. En chattvärd styr chatten och ser till att alla följer de regler som gäller. Om man inte följer dem så blir man utslängd från chatten, och ibland från hela sajten.

Skapa vänner i chatten

Ett bra förslag är att alltid vara trevlig i chatten. Gratulera de som vinner och diskutera på en god nivå med de andra spelarna. Om man är inne ofta så kanske man känner igen vissa namn och man kan då bli vänner. Kanske inte lika starka vänner som i verkliga livet, men ändå så kan man skapa en god relation. Detta har många bingosajter förstått och därför har de skapat Communitys, där kommunikation mellan spelare är lika viktigt som just bingospelande. Man har förstått att dessa Communitys gör att spelare stannar kvar och fortsätter spela hos sajten. Det lockar även nya spelare till sajten.

Spela nätbingo

Mer om chatten

Det finns mer saker som man använder chatten till. Bland annat som extraspel till bingon.

Chattspel är något som ger chansen att vinna lite extra pengar utöver bingovinsten. Dessutom så är det spännande på många sätt. Det kräver dock att man hänger med i bingospelet också. Dels när det gäller numren som dras och dels vad som sägs i chatten. Man måste ha koll på det eftersom de så kallade chattvärdarna eller chattvärdinnorna styr spelen via chatten. Dessa värdar kan föreslå vilka chattspel som är på gång, därför tänkte vi ta upp några av dem här.

Olika chattspel

Det finns många olika varianter av chattspelen idag. Spelen är ofta slumpspel som bygger på de nummer som ropas ut i bingodragningen. Till exempel så finns det ett chattspel som kallas fem-i-rad. Fem-i-rad ska läsas fem i rad, och bygger såklart på att man ska få fem nummer i rad. Innan spelomgången drar igång så ska man som spelare skriva fem nummer i chatten. Därefter så gäller det att komma ihåg dem. När sedan bingon börjar och numren börjar dras så ska man ha kol på sina nummer. När alla fem har dragits så skriver man fem-i-rad i chatten. Om man är först av alla så vinner man omgången. Det kan innebära en liten bonusvinst på tio eller tjugo kronor. Lagom att köpa en till bingobricka för. Det finns fler typer av chattspel.

Fler chattspel

Några chattspel som finns är Spegel, Black Jack och Tango. Spegel går till så att man väljer ut två nummer som speglar varandra, typ 35 och 53. Om dessa två nummer dras, så skriver man spegel i chatten. Det gäller förstås att man skrivit dessa nummer innan omgången börjar för att bli godkänd. Det är som vi tidigare sagt chattvärdarna som styr spelet. Black Jack går ut på att man ska skriva tre nummer som sammanlagt blir summan 21. tex 2, 7 och 12. Om dessa nummer dras så skriver man Black Jack. Tango går till så att man väljer två helt valfria nummer. Man skriver dessa i chatten innan bingon drar igång. Om de numren dras så skriver man tango, och tar hem vinsten om man är först.

Chattvärdar

Vad gör då chattvärdarna? Jo dels så hjälper de till med att hålla ordning i chatten. Oftast så har de också hjälp av moderatorer, som är mer de som kan stänga av spelare som inte följer chattregler. Chattvärdarna är egentligen människor som ska hålla igång bingon och snacket. Lite som Loket Olsson gjorde i Bingolotto. Man ser till att spelare trivs och att det är trevligt i chatten. Kanske diskuterar olika ämnen med spelarna. Chattvärdarna behöver inte sitta och skriva själva, utan de kan finnas inklippta med en liten video, där de pratar live med spelare som chattar. Detta har gjort att flera bingosajter har haft kända chattvärdar, faktiskt så har Loket Olsson ställt upp som chattvärd på en känd bingosajt. Andra kända chattvärdar har varit Lasse Kronér och Måns Zelmerlöw. En chattvärd är viktig för en bingosajt.

Sammanfattning

Det finns fler minispel än bara chattspel på online bingosajterna. Om man vill roa sig med Sänka Skepp mot datorn, eller att spela en enarmad bandit, så kallad minislot så har många sajter den möjligheten. Man kanske känner att man vill spela bingo, men har valt att bingobrickan ska automarkeras. Om man då inte känner för att chatta med andra, utan bara roa sig lite så är dessa andra minispel väldigt roliga. För att hitta sin favorit så kan man behöva testa lite olika varianter av dessa. Det gäller förstås också när man ska hitta sin favorit som bingosajt.

Det finns många sajter som ger spelaren möjlighet till att prova sajten gratis. Man kan då spela ett par omgångar gratis och se hur man känner för sajten. Känns chatten bra, är chattvärdarna lockande och finns det roliga chatt eller minispel. Allt detta kan man testa och det bör man göra innan man bestämmer sig för var man vill sätta in sina pengar.