Bingomarkering online

Vi har redan gett några tips på olika markeringstekniker som man kan använda sig av när man spelar bingo hemma med dina vänner eller i bingohallen. Men om man ska spela bingo på nätet är det såklart en helt annan teknik som gäller. Där kan man markera sina bingobrickor manuellt eller välja automarkering.

Markera manuellt

Många bingospelare föredrar att markera sina bingobrickor manuellt när man spelar bingo online. Det gör ofta spelaren mer engagerad och spelet blir roligare. Det innebär att man klickar med musen (eller pekar på skärmen om man har en pekskärm) på det nummer som ropas upp om man har det på sin bingobricka. Det här funkar hur bra som helst om man kanske spelar med 4 – 5 brickor, men det beror såklart även på hur snabb man är. Många ser det som en utmaning att försöka hinna med att markera så många brickor som möjligt när de spelar onlinebingo. Man ska dock inte spela med fler brickor än vad man klarar av. Man ska dock känna till att det bästa av allt är att systemet även registrerar de nummer man missar. Så det spelar egentligen ingen större roll om du missar ett nummer, man missar inte sin vinst ändå.

Automarkering

I de allra flesta bingorum på nätet kan man välja att spela med automarkering. De sajter som inte har automarkering känns inte seriösa, så de behöver man inte ens testa. Automarkering innebär att varje nummer som ropas upp och som man har på sin bingobricka bockas för automatiskt. Många tycker att det här är lite tråkigt, men det finns de som tycker att det är bekvämt och spänningen blir ju ändå lika stor.

Om man väljer automarkering så kan man göra det av olika anledningar. Man kanske ser dåligt och behöver hjälp med markering. Eller så kanske man håller på och chattar med en vän på sajten. Många bingosajter har ju som vi tidigare tagit upp communitys där spelarna kan kommunicera med varandra under spelets gång. Detta är mycket uppskattat bland spelarna. Det är till och med så att många av dessa sajter har små chattspel som man kan ha igång under bingon.

Chattspel

Chatten är som sagt först och främst till för att man ska kunna kommunicera med varandra när man spelar bingo. Man kan tex stämma träff med vänner i ett visst spel, på en viss sajt, en viss tid. Chattspelen har dock en fin funktion och de är definitivt ett roligt och stort plus i kanten för en bingosajt. Chattspelen ger chansen att vinna lite extra pengar utöver bingovinsten och ökar dessutom spänningen ganska mycket. Spelandet kräver dock att man hänger med i det som händer på sajten. Både när det gäller numren som dras och vad som sägs i chatten. Det är viktigt att ha koll på det eftersom de så kallade chattvärdarna eller chattvärdinnorna kommunicerar spelen via chatten.

Rätt bingonummer

Flera varianter av chattspel

Det finns väldigt många olika varianter av chattspel. Bland dem förekommer ofta slumpspel som går ut på de nummer som ropas ut och spelarens bingobricka. Ett exempel på detta kan vara att man ska skriva in fem nummer i rad på chatten innan dragningen börjar. Om dessa nummer dras så ska man skriva ”5 i rad” och då har man vunnit. Andra populära varianter kan vara dessa:

Black Jack

Att spela Black Jack i bingochatten innebär att man ska välja ut tre stycken olika nummer som tillsammans bildar summan 21. När sedan dessa nummer ropas ut i bingospelet så skriver man *BLACKJACK* och sina nummer. Är man först med detta och skriver korrekt så vinner man det spelet. Detta chattspel är enkelt, spännande och roligt. Det är sedan chattvärden som avgör vinnaren utifrån ordningen i chatten.

Mix

Om man spelar chattspelet Mix i bingochatten så ska man välja fem stycken mixade tal. Dessa ska vara slumpmässigt utvalda tal. Om dessa nummer blir dragna så gäller det att man är först med att skriva *MIX* följt av de numren i chatten. För att vinna ska man vara först och chattvärden ska godkänna spelbidraget.

Spegel

Chattspelet Spegel innebär att man ska välja två nummer som speglar varandra. Det skulle kunna vara vara 03 och 30. När dessa utvalda nummer dras i bingodragningen så gäller det att skriva *SPEGEL* plus dessa nummer först av alla och bli godkänd av chattvärden för att vinna.

Tango

I detta chattspel ska man välja två stycken helt valfria tal. Om dessa nummer ropas ut så ska man skriva *TANGO* följt av sina nummer i chatten. Det gäller att man har varit tydlig innan chattspelet startar så att chattvärden kan se att man valt numren innan bingodragningen började. Om man är först att skriva TANGO och värden godkänner det så vinner man.

Att markera och spela samtidigt

Som man kan förstå så är bingosajterna väldigt utvecklade idag, och ska man spela bingo och chattspel samtidigt så är automarkering en bra variant att välja. Som vi tidigare tagit upp så kan man välja att markera manuellt, eftersom det finns ett slags autoskydd på bingosajter. Man kommer inte att missa någon vinst bara för att man missat att markera ett nummer. Man kan tydligt märka att bingosajter vill vara mer än bara en spelsajt. Man har med hjälp av bra bingovärdar och roliga spel en annan förutsättning än andra spelsajter. Det närmaste man kan komma är Live casino. Dock blir kanske inte chattandet med andra spelare lika bra, då man tydligare är konkurrenter där.