Störst vinst på bingo

Vilken vinst man får på bingo är beroende av vilken sajt man spelar på. Man kan ju vinna stora vinster även i bingohallar där man spelar live. Vi ska berätta lite om olika vinster man kan få och vilka storvinster som har delats ut inom bingons underbara värld.

Vinster i bingohallBingo vinst

När man spelar bingo i en bingohall så är det ofta en förening som står bakom spelet. Dessa föreningar har inga miljonvinster att dela ut, det säger ju sig själv. Däremot så kan vissa bingohallar gå ihop och anordna gemensamma dragningar. Detta leder till fler spelare, och på det sättet så ökar givetvis vinstpotten. Potten är alltid baserad på hur många spelare det är med i varje spel.

Om man tänker att det är 100 spelare och alla har betalat 20 kronor för en bricka. Då finns det 2000 kronor i potten. Alla dessa pengar går inte till vinster, då föreningen måste tjäna lite själva. Därför kanske 75% av det går till vinster. I Sverige så får den högsta kontantvinsten motsvara ett basbelopp, alltså runt 45 000 kronor. Vid speciella arrangemang så kan summan stiga upp till 100 000 kronor, då brukar det kallas Riksbingo.

Bingo på nätet

Om man spelar på nätet så gäller andra regler. Här kan det delas ut stora vinster och det kan delas ut ganska ofta. Många bingosajter har många medlemmar, vilket gör att summorna blir ganska stora. Som ett exempel så kan vi ta upp en bingosajt som hade som lockbete att man alltid startade med 9999 kronor i jackpott. Denna jackpott steg sedan för varje spelomgång som inte gav någon spelare en jackpottvinst. Ungefär varannan dag under en månad så var det någon som tog hem en jackpottvinst, och för att rangordna dem så gjorde man en topplista över månadens jackpotts. Den såg i stort sett ut så här:

  • 3 september: 218 000 jackpott
  • 5 september: 79 000 jackpott
  • 6 september: 102 000 jackpott
  • 8 september: 199 000 jackpott
  • osv…

Detta gjorde att man kunde locka till sig nya spelare som såg hur ofta spelare fick jackpott. Detta var också på ett spel som inte kostade mer än 10 kronor per bingobricka. Som man förstår så blev denna bingosajt en succé.

Bingolottovinster

Bingolotto var under många år det bingospel där man vann mest och störst vinster. Dock var det inga stora kontantvinster i början av spelets era. När bingolotto började sändas så hade man priser från sina sponsorer. Det kunde vara kaffe, och då kunde storvinsten vara ett årsförbrukning av kaffe. Det kunde vara kattmat, eller kanske att man fick vara delägare i en häst som sprang ett lopp. Då kunde man vinna de pengar som hästen sprang in under loppet. Ju mer populärt som spelet blev så blev också sponsorerna mer generösa. Stora biltillverkare gav sig in i Bingolotto och att vinna bilen blev snart en lockande del i spelet. Dessutom så kom det resor, matvaror, elektronikföretag och flera andra nytillskott bland vinsterna. Så istället för 100 kg kaffe så kunde man vinna en resa till Mallorca eller Hawaii.

Största bingovinsten i Sverige

Den absolut största kända vinsten på bingo i Sverige kom i just Bingolotto. Det var år 2002 som en kvinna tog hem storvinsten på 31,5 miljoner kronor. Hon var inte ensam utan delade lotten med sina två döttrar vilket gjorde att de fick 10,5 miljoner kronor var. Den bingovinsten gav eko i Sverige och Ulla, som kvinnan heter, blev Guld-Ulla med hela Sverige. Efter denna storvinst så började bingospelarna kritisera Bingolotto för att premiera få spelare med väldigt stora vinster.

Man ville hellre se att 300 personer fick 100 000 kronor var, än att en spelare vann 30 miljoner kronor. Bingolotto hörsammade denna önskan och ökade antalet vinster istället för att öka summan på vinsterna. Detta gjorde lotteriet populärt igen, men man kom aldrig upp i samma antal tittare som under sin storhetstid på 90-talet. År 1995 så sågs Bingolottos uppesittarkväll av över 4 miljoner tittare.

Världens största bingovinster

När man ser till vilka länder som har stort bingointresse så ligger Sverige och Storbritannien bra till. Det är också i Storbritannien som vi hittar den hittills största kända bingovinsten. Det måste dock tilläggas att de som har hand om de flesta världsrekord, Guiness rekordbok, inte har några officiella rekord inom just denna genre. Det är nämligen svårt att hålla koll på exakt vilka vinster som delas ut inom bingo nu när det finns så många sajter på nätet. Därför så kan det finnas andra vinster som möjligen är större än dessa.

  1.  I december 2012 så vann en spelare 5,9 miljoner pund på en brittisk bingosajt. Vinsten motsvarar runt 65 miljoner svenska kronor.
  2. På andra plats hittar vi en vinst på 5,1 miljoner pund, ungefär 57 miljoner kronor, den vinsten delades ut 2009. Enligt uppgift så var vinnaren från Grekland.
  3. Trea hittar vi återigen en person från Storbritannien. Soraya Lowell vann 1,2 miljoner pund, vilket är runt 15 miljoner kronor.
  4.  På fjärde plats hittar vi Guld-Ulla och hennes två döttrar från Sverige med sin vinst på 10,5 miljoner var. Hade vi räknat Ulla själv, så skulle hon tagit över tredje platsen, men officiellt så var de alltså 3 stycken som delade på vinsten.

Stort lycka till med att vinna på bingo online. Vi hjälper dig med frågor och funderingar som du möjligtvis har angående vinster och bingo överhuvudtaget. Klicka här och få reda mer om oss på Bingospelaren.nu!